Logo

 

                   English  Dutch
 

                                                                                               

 Over Ons                                                                                         Nieuws   

                       

Home Boeken Koor Solowerken Composities Arrangementen Ensemble Harmonie Fanfare Contact

 

 

Aanbevelingen van professionals    

 

Saxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4SaxofoonSaxofoon4

 

Welkom in de wereld van de saxofoon, een instrument dat kan fluisteren als een briesje, stormen als een orkaan en zingen als een menselijke stem. Dat is mooi, maar hoe leer je dat nou? Ad Lamerigts schreef "Het Lesboek voor de Saxofoon", waarin je aan de hand van korte oefeningen de saxofoon langzaam maar zeker leert kennen. Waarom met deze methode? Omdat het boek zo gestructureerd is opgebouwd. In kleine logische stapjes wordt een goede basis gevormd om je te laten groeien tot een goede saxofonist, maar zeker ook, haar of zijn docent zullen met veel plezier werken aan de hand van deze methode. Dit boek beveel ik van harte bij iedereen aan.

Jean-Pierre Cnoops, Hoofdvakdocent klassiek saxofoon, Hogeschool Zuyd, Conservatorium Maastricht

 

Dit Lesboek voor de Saxofoon door Ad Lamerigts biedt een degelijke opbouw. Naast specifieke saxofoontechnieken worden ritmische en theoretische aspecten bewust aangeleerd. Door deze aanpak begrijpen leerlingen veel beter waar ze mee bezig zijn en zullen zelfstandig in staat zijn muzikale aspecten te ontrafelen. Dit alles zal het saxofoonspel ongetwijfeld interessanter en leuker maken. De toevoeging van vele "beroemde" melodieën van grote componisten vormen de kers op de taart van deze aanbevelingswaardige methode.

Ankie Mofers, Saxofoniste en pianiste http://www.saxiano.nl/

 

"Het Lesboek voor de Saxofoon" door Ad Lamerigts is een welkome aanvulling van de reeds bestaande methodes. In tal van oefeningen, liedjes en melodieën worden nieuwe noten, grepen en de benodigde theorie op een goed te begrijpen manier aangeleerd. Zoals Ad zelf in zijn voorwoord aangeeft is de docent er om de leerling daarbij te begeleiden, te sturen en te stimuleren. De leerlingen zullen er met plezier uit spelen!

Jacques Claessens, Saxofonist, dirigent en jurylid

 

"De saxofoon is het meest geliefde instrument op deze aardbol. Er is geen enkel instrument dat zo gemakkelijk in alle mogelijke muziekstijlen een belangrijke en onuitwisbare rol blijft spelen. Het is dus niet vreemd dat zowel jong en oud graag zo snel mogelijk vertrouwd wil raken met de mogelijkheden van het instrument. Ad Lamerigt's Lesboek voor de Saxofoon is een zeer inspirerende basis voor zowel de saxofonist en docent. Het Lesboek geeft een een heldere uitleg en veel speelstukken in alle stijlen. Een aanwinst dus! Ik wens je veel speelplezier met alle delen."

Niels Bijl, Veelzijdig en veelgevraagde saxofonist voor o.a. producties van orkesten als het Nederlands Symfonie Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Maakt deel uit van het Aurelia Saxofoon Kwartet en geeft met regelmaat concerten en masterclasses in vrijwel geheel Europa en ver daarbuiten. Sinds 2010 is Niels als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium Enschede/Zwolle.

 

"Het Lesboek voor de Saxofoon van Ad Lamerigts kiest niet voor overbodige illustraties. In plaats hiervan is gekozen voor een heldere opbouw. Theorie, saxofoontechniek en gevarieerd oefenmateriaal komen doordacht aan bod in een mooie bladverdeling."

Hans de Jong, Docent Saxofoon Klassiek en Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Verzorgd met regelmaat internationale masterclasses. Meer dan 150 composities zijn opgedragen aan deze veelzijdige saxofonist. Ook als componist is Hans de Jong zeer actief en won hij diverse prijzen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_de_Jong_(componist)

 

"Dit derde deel van Het Lesboek voor de Saxofoon geeft een fijne aanvulling op het lesgeef -materiaal. Het lesboek bevat goed studiemateriaal om Uw leerlingen op te leiden richting het C-examen saxofoon. Een duidelijke uitleg over het aanleren en oefenen van het vibrato, ondersteunt met verhelderende lijntekeningen zorgt ervoor dat de leerling zich goed kan voorstellen hoe het werkt. Ook handig is het overzicht van de toonladders en drieklanken. Kortom een goed boek dat Uw lespraktijk zal verrijken."

Esli Vogel, Studeerde hoofdvak saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem en Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ties Mellema. In Juni 2010 behaalt zij haar bachelor of Music. Esli volgde verschillende masterclasses bij o.a. Jean Denis Michat, Vincent David, Christer Johnsson, Elliot Riley, Niels Bijl en Hans de Jong. Als saxofoondocente is Esli verbonden aan diverse blaasorkesten, bij de muziekschool van Winterswijk en geeft zij privé lessen. Verder maakt zij deel uit van het Samoen Saxofoonkwartet.

 

"Het lesboek voor de Saxofoon” is een zeer gedegen basismethode voor beginnende en gevorderde saxofoonleerlingen. De opbouw van het notenbereik is erg prettig, ook voor de jongere leerling. De methode voorziet in een behoefte aan materiaal met aandacht voor de theoretische scholing die begrijpelijk is voor iedere student. Naast de theorie en prettige speelstukken wordt er veel aandacht geschonken aan de ritmische componenten. Deze oefeningen dragen op een prettige wijze bij aan de ontwikkeling van de leerling tot zelfstandig muzikant.   Deel drie gaat verder in op saxofoon specifieke aspecten, zoals het vibrato en neemt uitgebreid allerlei vormen van toonladders en drieklanken onder de loep. Dit deel bevat ook weer vele interessante speelstukken om het geleerde in praktijk te brengen. Zeer geschikt als basis in lessen aan leerlingen vanaf het vierde leerjaar.   

Inge Verbraak Na eerst een studie SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening) afgerond te hebben deed zij toelatingsexamen op het Utrechts Conservatorium. Daar volgde Inge het hoofdvak Saxofoon Klassiek bij Johan van der Linden. Tijdens haar opleiding volgde zij masterclasses bij onder andere Ties Mellema, Hans de Jong en Philippe Geiss.Naast deze opleiding voltooide zij in 2007 haar opleiding Harmonie en Fanfare Directie bij Danny Oosterman. In voorbereiding op haar eindexamen volgde Inge directie lessen bij Gert Buitenhuis en OBK Zeist is het orkest waar zij uiteindelijk ook haar examen mee mocht doen. Compositie en arrangeerlessen kreeg zij onder andere van de componist Rob Goorhuis. Inge is als docent verbonden aan muziekschool de Deltastreek. Tevens is zij dirigent van Harmonievereniging Scheldegalm en van de jeugdorkesten van de Hoop Stellendam en van Koninklijke Fanfare Accelerando. http://www.ingeverbraak.nl/ 

Boek bestellen:

contact

Inloggen Saxofonisten
Wachtwoord:

informatie

 

 

Facebook   Linkedin   Twitter

 

Arrangementen

Op Maat

 

cube

 

Veilig Betalen

 

Bestel & Betaal Info

 
 
Persberichten en publicaties
 

 Klik hier voor onze nieuwe

 uitgaven

 

 Life Recordings